Menü

Hakkımızda - Üyelik Sözleşmesi - Çerez Politikası - Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

Tüm Çocukların Bayılacağı Bir Doğum Günü Partisi Nasıl Planlanır?28/07/2023

Listiyo Editörü Kübra Köroğlu Kübra Köroğlu

Tüm çocukların bayılacağı bir doğum günü partisi organizasyonu düşündüğünüzden daha fazla detay içerebilir. Seçtiğiniz temaya göre dekore edilen bir ortam, ona uygun tabaklar, bardaklar, yine temayla ilişkili pasta ve elbette parti süsleri… Tüm bunları kolayca planlayabilmeniz ve son derece önemli görevi başarıyla tamamlayabilmeniz için keyifli bir rehber hazırladık.

Tüm Çocukların Bayılacağı Bir Doğum Günü Partisi Nasıl Planlanır?

Her ebeveynin "yapılacaklar" listesinin başında çocuğu için unutulmaz bir doğum günü organize etmek gelir. İlk doğum gününden itibaren anne babaları saran bu heyecan bazen işlerin miktar zorlaşmasına neden olabilir. Özellikle ilk doğum gününden sonraki her doğum günü, bir önceki yıla göre daha detaylı düşünülerek organize edilmesi gereken partiler haline gelir. Çünkü artık çocuklar sosyalleşmeye başlamış, ilgi alanları geliştirmiş, hatta arkadaş edinmiş olurlar. Henüz cümle dahi kuramıyor olsalar bile...

Her yaştan çocuk ve tabi ki ebeveynler için doğum günü partileri büyük bir olaydır ve parti organizasyonu için birkaç balon hiçbir zaman yeterli olmayacaktır. Parti için bir konsept belirlemeniz, konsepte uygun kostüm bulmanız, süslemelerde yine konsepte sadık kalmanız ve tabi ki çocuğunuzun da onun sevimli arkadaşlarının da hoşuna gidebilecek oyunları sürece dahil etmeniz gerekecek. Oyunlar demişken yüz boyama etkinliğini de unutmamak gerek. Şimdiki çocukların en sevdiği şeylerden biri bu. Rengarenk boyalarla birbirlerinin yüzlerine çizdikleri kelebekleri Instagram’da paylaşmak için sabırsızlanacağınıza eminiz!

Peki, kusursuz doğum günü partisi organizasyonunun sırrı nedir? Özellikle 5 yaş altı çocuklar için hazırlık yaptığınızı düşünürsek, unutulmaz bir çocuk partisini nasıl düzenlersiniz? 

Listiyo editörleri olarak işinizi kolaylaştırmak için bazı önerileri bir araya getirdik. Hatta sizler için organizasyonunuzu kolaylaştıracak bir doğum günü alışverişi listesi bile hazırladık. Pastalar, kekler, kurabiyeler bu listede yok, en sevdiğimiz şeyler bunlar olsa da listede daha çok organizasyon için ihtiyacınız olabileceklere odaklandık. Peçetelerden balonlara, kostümlerden aksesuarlara hem sizin beğeninizi kazanacak hem çocuğunuzun hoşuna gidecek pek çok unsur bu listede yerini aldı. Ortak oynayabilecekleri oyunlardan müzik aletlerine, (Yeteneğini göstermesi için en uygun gün bugün değilse ne zaman?) parti süslemelerinden pipetli bardaklara, dondurma kasesinden müzik dinlemelerini sağlayacak hoparlöre kadar aradığınız ya da henüz ihtiyacınız olabileceğini fark etmediğiniz pek çok şey…

Listeye buradan göz atabilirsiniz.

Çocuğunuzun doğum günü partisi mükemmel olmak zorunda değil, ancak her ebeveyn gibi sorunsuz gittiğinden ve herkesin iyi vakit geçirdiğinden emin olmak istersiniz. Başarılı bir doğum günü partisi için önceden planlama yapmak şart. Her şeyi aynı anda halletmeye çalışmak yerine, işleri küçük görevlere ayırabilirsin. Üstelik haftalar öncesinden! Bu konuda bazı örnekleri inceleyerek sizin için basit bir zaman çizelgesi hazırladık:

 

Çocuk doğum günü partisi zaman çizelgesi:

6 Hafta Önce

2 Hafta Önce

1 Gün Önce

 Parti Günü

 

Her şeyi en başından itibaren daha kolay hale getirmek ve hiçbir detayı unutmamak istiyorsanız henüz organizasyona başlamadan Listiyo’da bir alışveriş listesi oluşturabilirsiniz. Online mağazalarda gezinirken parti için ihtiyacınız olabilecek her şeyi Listeme Ekle butonunu kullanarak listenize ekleyebilir, bu ürünlerin fiyatlarında bir değişiklik oldukça Listiyo’dan bildirim alabilirsiniz. 


Ürün Detayları