Menü

Hakkımızda - Üyelik Sözleşmesi - Çerez Politikası - Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

Burçlar Zevklerimizi Nasıl Etkiliyor?19/04/2023

Listiyo Editörü Kübra Köroğlu Kübra Köroğlu

Zevklerimize, durumlara, moda trendlerine göre ve en önemlisi bütçemize göre alışveriş yaparız. Ancak göz ardı edemeyeceğimiz bir etken bulunuyor: Burçlarımız, neler almaktan hoşlandığımızı, stilimizi ve tercihlerimizi etkiliyor. Bu yazımızda, burçların zevklerimize olan etkilerini ve her burcun genel olarak neleri sevdiğini işledik. Ayrıca her hafta farklı bir kategoride, her burca hitap edecek alışveriş listeleri hazırlacağız. Yazımızı okuduktan sonra incelemeyi unutmayın!

Burçlar Zevklerimizi Nasıl Etkiliyor?

Bazılarımız AVM'lerde gezmekten hoşlanırken, bazılarımız ise daha az bilinen markaları, sokak butiklerini keşfetmeyi sever. Alışveriş alışkanlıklarımız bizi kıyafetlere, aksesuarlara, teknolojik parçalara, ev dekorasyonuna veya kozmetik ürünlere yönlendirebilir. Peki burçlarımız alışkanlıklarımızı ve zevklerimizi nasıl etkiliyor? Cevabı yazımızın devamında! Her hafta hazırlayacağımız yeni Koleksiyon listelerimizi de buradan takip edebilirsiniz.

İlk Koleksiyon listemizde Boğa Kadınının Günlük Stili için ilham olabilecek ürünleri derledik.

Moda deyince akla gelen ilk burçlardan olan Oğlak burcundan ilhamla hazırladığımız Oğlak Erkeğinin İş Giyimi listemiz yayında! 

Yaratıcı ve zarif Yengeç burcu için önerdiğimiz ürünlerden oluşan Yengeç Burcunun Salon Dekorasyonu listemize göz atın!

Koç (21 Mart - 20 Nisan)

Koç burcu, doğası gereği rekabetçi ve atletiktir. Enerjik ve motivasyonlu olan koçlar işlerinde her zaman başarılı olurlar. Zevklerinde ise klasik stillerde usta oldukları kadar sokak tarzına da o kadar hakimdirler. Her durum için kusursuz görünümler yaratabilirler. Koçları temsil eden renk kırmızıdır. Kırmızı ve tonları, burcun aktif doğasını ve yaşama şevkini destekler, heyecan ve iddialılığın rengidir. 

Dantel Detaylı Jarse Elbise - Krem - KADIN  HM TR

Boğa (21 Nisan - 20 Mayıs)

Boğaların güzelliğe karşı inanılmaz bir ilgisi vardır ve estetik olan her şeye bayılırlar. Boğa toprak burcudur ve boğa burcu insanları, ister dekorasyon ister moda olsun, her alanda çok belirli zevklere sahiptir. Ayrıntılara önem verirler. Her zaman moda öncüleridir ve günlük tarzlarıyla kendilerini ifade etmeyi severler. Zamansız ve kaliteli ürünlere yatırım yaparlar. Kahverengi, bej ve yeşil gibi doğayı temsil eden renkleri severler. 

İkizler (21 Mayıs - 21 Haziran)

İkizler risk almaktan korkmaz, aksine dikkatleri üzerine çeken ve insanlarında merak uyandıran parçalar giymekten zevk alırlar. Öğrenmeyi ve okumayı seven ikizler burcu insanları teknolojiye ilgi duyar ve başkalarına her konuda stil ilhamı olmaktan hoşlanırlar. Kendini tekrar etmekten hoşlanmayan ikizler burcunun rengi ise sarıdır ve onun heyecan verici, iyimser doğasını temsil eder.

Yengeç (22 Haziran - 22 Temmuz)

Yengeçler rahatlığa çok değer verir. Bu nedenle onlar için ev dekorasyonu çok önemlidir. Stil anlamında ise aynı anda çevredeki en abartılı giyimli kişi de olabilirler, net çizgilere ve zamansız, klasik bir çekiciliğe sahip, sofistike, şık bir görünüme sahip kişi de. Çok gerekli olmadığı sürece alışveriş yapmayı tercih etmeyen yengeç burcu, saflığın rengi olan beyaz ve gümüş rengini çekici bulur.

Aslan (23 Temmuz - 22 Ağustos)

Aslan burcu insanları dikkatleri üzerine çekmeyi sever ve merkezde olmaktan çekinmezler. Doğuştan lider olan aslanlar, yeni tarzlar denemekten korkmazlar. Işıltılı ve gösterişli parçaları kullanırlar. Göz alıcı renkleri ve desenleri birleştirirler. Renkleri ise ilgiyi ve prestiji temsil eden altın rengidir.

Başak (23 Ağustos - 22 Eylül)

Başaklar, klasik modelleri kişiye özel silüetlerle birleştirir. Alışverişte ise oldukça titizlerdir. Mükemmelliyetçi olan başak burcu düzene çok önem verir. Stilleri ise istikrarlıdır fakat göze çarpan öğeler de içerir. Burcun rengi olan kahverengi ise karakterlerinin yere sağlam basan, kararlı ve güvenilir yanını temsil eder.

Terazi (23 Eylül - 23 Ekim)

Terazi burcu, lüks parçaları sever ve moda ikonları arasında yer alırlar. Süet, ipek gibi kumaşları tercih ederler. Sembol renkleri pembe olmasına rağmen gri, siyah, lacivert gibi koyu renkler de vazgeçilmezleri arasındadır. Stillerine dikkat çeken detaylar eklemeyi severler. 

Akrep (24 Ekim - 22 Kasım)

Bir su burcu olan akrep, en gizemli burçlarından biridir ve bu gizemi kaliteyle birleştirerek tarzlarına taşırlar. Moda ve trend olan her şeyi seven akreplerin farklı parçaları bir araya getirme konusunda esrarengiz bir hüneri vardır. Burcu temsil eden siyah, derinliği ve gizemi ifade eder.

Yay (23 Kasım - 21 Aralık)

Yaylar, özgür ruhları, tutkuları ve iyimserlikleri ile tanınırlar. Hem gösterişli hem de günlük tarzlara yönelirler. Her alanda oldukça cesur ve dikkat çekici zevklere sahiplerdir. Yay burcu yeni stiller denemeye açıktır. Renkleri mordur ve bu da onların şanslı ve pozitif doğasını temsil eder.

Oğlak (22 Aralık - 20 Ocak)

Sofistike tasarımları seven oğlaklar, aksesuarlarla zenginleştirilmiş klasik parçaları tercih ederler. Pratikliğe oldukça önem verirler ve işlevsel olan her ürüne bayılırlar. Her adımlarını mantıkla attıkları için ani kararlar vermez veya gereksiz şeyler satın almazlar. Paralarını kaliteli ve uzun ömürlü ürünlere harcamayı tercih ederler. Renkleri gri ve kahverengidir ve oğlakların sağlam, güvenilir ve gelenekçiliği yanlarını temsil eder.

Kova (21 Ocak - 18 Şubat)

Kovalar trendleri takip etmez, onları belirlerler. Eşsiz zevkleri, ister stil anlayışları ister ev dekorasyonundaki seçimlerinde olsun onları herkesten ayırır. Tarzlarında cesur baskıları ve renkleri severler. İlgi çekmeyi seven kova burcu insanları sürekli yeni şeyler keşfeder ve benzersiz parçalar bulurlar. Renkleri mavidir ve onların parlak ve yaratıcı yönlerini yansıtır.

Balık (19 Şubat - 20 Mart)

Balıklar her zaman göz alıcıdır ama abartılı olmazlar. Butik alışverişinden keyif alır, ilginç ve sanatsal ürünlere ilgi duyarlar. Yaratıcı ve benzersiz olan balıklar, ister dekorasyonda ister modada olsun sakin ve rahata değer verir; sıcak ve duygusal kişiliklerini her alana yansıtırlar. Balık burcunun sembolü olan açık yeşil, yenilenmeyi ve ilhamı temsil eder, iyileştirici ve canlandırıcı enerjileri öne çıkarır.

 

Editör: Ceren Obolenskiy


Ürün Detayları