Menü

Hakkımızda - Üyelik Sözleşmesi - Çerez Politikası - Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

Bu Dekorasyon Önerileri Sadece Yalnızlar için…13/07/2023

Listiyo Editörü Kübra Köroğlu Kübra Köroğlu

Her ne kadar bir stüdyo daire dört duvar ve bir banyodan oluşsa da bu alanı ferah, rahat yaşanabilir ve şık hale getirmek için yapılabilecek çok şey var. Neler olduğunu görmek ve bazı hayati dekorasyon önerilerini cebinize koyup gitmek için bu içeriğe mutlaka göz atın.

Bu Dekorasyon Önerileri Sadece Yalnızlar için…

“Tek odalı bir evi dekore etmek ne kadar zor olabilir ki?”

Konu hiç düşündüğünüz kadar basit değil. Bir stüdyo daireye sahipseniz ya da daha önce stüdyo dairede yaşamışsanız kullanabileceğiniz sınırlı alanınız olduğunu ve bu nedenle her tasarım kararının son derece kritik olduğunu çok iyi bilirsiniz. Doğru perdeleri seçmekten doğru halıyı bulmaya kadar her şey önemlidir. Çünkü bazı basit dekorasyon hileleri ile sahip olduğunuz bu küçük alanı olduğundan çok daha büyük, aydınlık ve elbette konforlu göstermeniz gerekir. Her ne kadar bir stüdyo daire dört duvar ve bir banyodan oluşsa da bu alanı ferah, rahat yaşanabilir ve şık hale getirmek için yapılabilecek çok şey var. Neler olduğunu görmek ve bazı hayati dekorasyon önerilerini cebinize koyup gitmek için okumaya devam edin. 

Perdeleri olabildiğince yükseğe asın.

Henüz deneyimlememiş olanlar için perde boyu konusu yeterince önemli görünmeyebilir ancak doğru yerleştirilmiş perdeler küçük bir odayı bir anda ferah bir ortama dönüştürebilir. Perdelerinizi edebildiğiniz kadar yukarı monte edin, tavana ne kadar yakınsa ortamı o kadar büyük ve ferah gösterir. Tavandan yerlere uzanan bir perde seçimi yapmak stüdyo daire dekorasyonu için ilk işiniz olmasa da önemli işlerinizden biri olacak.

Kendi yaşam alanlarınızı belirleyin.

Bir odanın içerisinde hem uyuyor hem eğleniyor hem yemek yiyor hem misafir ağırlıyor olabilirsiniz ancak mutfakta uyuyor hissinden kurtulmak istiyorsanız, alanlarınız arasında görünmez çizgilerinizi çekmeniz gerekiyor.

Amaçlarına göre ayırdığınız kullanım alanlarını belirlemek için bazı eşyalarınızdan yardım alabilirsiniz. Mesela kilim gibi küçük ve ince halılar bu konuda iyi birer yardımcı olabilirler. Koltuğunuzun daha çok dinlemek ya da eğlenmek için kullandığınız kısmına yakın yere bir kilim atın. Üzerine işlevsel bir sehpa. İç kısmı depolama alanı olarak kullanılabilen sehpalar büyük ölçüde işinizi kolaylaştıracaktır. Aynı şekilde yemek yeme alnınızda da kilim kullanabilirsiniz. Masanızın altına sereceğiniz küçük bir kilim, orayı sadece bir mutfak değil, bir yemek odası gibi de görmenizi sağlayabilir.

Eğer geniş bir alana sahipseniz kendiniz için bir yatak köşesi oluşturabilirsiniz. Dolapların arasında kalan bir yatak ayrımı, size uyku esnasında farklı bir odaya geçmiş hissi verebilir. Ancak geniş alanınız yoksa hızlı ve klasik numara olarak yatağınızı odanın geri kalanından ayırmak için kitaplığınızı paravan gibi kullanmayı deneyebilirsiniz.

Çifte görevlere sahip mobilyaları tercih edin. 

Gün içinde şık bir koltuk, gece ise konforlu bir yatak olabilen mobilyalar bulmak artık imkânsız değil. Özellikle büyük şehirlerde küçük alanlarda yaşamak daha popüler hale geldiğine göre, çifte görev yapmaya uygun çeşitli parçalar bulmanız da çok daha kolay. Ekstra depolama alanı sunan kanepeler, parçaları birleştirince büyük bir yatağa dönüşebilen modüler sedirler tercihiniz olabilir.

Duvara monte mobilyalardan yararlanın.

Küçük alanlarda kendinize daha geniş bir hareket ortamı bırakmak istiyorsanız, yerde konumlanan değil duvara monte edilen mobilyaları tercih edebilirsiniz. Duvara monte bir TV ünitesi, duvara monte bir kitaplık, mutfak rafı ve hatta ayakkabılık. Bu tarz eşyalara erişmek her zaman kolay olmayabilir ancak biraz araştırmaya yapmaya değer.

Büyük tablolar ve aynalar kurtarıcınız olabilir. 

Zaten kısıtlı olan alanda çok fazla aksesuar kullanmak dairenizi darmadağın gibi gösterebilir. Bunu engellemek için çok az aksesuar kullandığınızda ise görüntü seyrek olacağı için şık görünmeyecektir. Şu dekorasyon fikri hoşunuza gidebilir: "Küçük bir odada daha uzun, büyük boyutlu sanat eserlerini bir arada kullanmak duvarları daha uzun gösterir ve odanın büyük, ferah görünmesini sağlar.

Aynalar da mükemmel bir göz kandırıcıdır. Alan yanılsaması yaratmak ve ışığı yansıtmak için aynaları kullanın. Işığı karşıdan alabilmesi için aynayı pencerenizin tam karşısına yerleştirmeyi düşünebilirsiniz.

Birbiriyle uyumlu, fazla yer kaplamayan, işlevsel ve modern tasarımlara sahip parçaları keşfetmek için editörlerimizin oluşturduğu Şık ve İşlevsel Stüdyo Daire Dekore Etme Listesi’ne göz atabilirsiniz.


Ürün Detayları