Menü

Hakkımızda - Üyelik Sözleşmesi - Çerez Politikası - Gizlilik Politikası - KVKK Aydınlatma Metni

Bugün Başla!03/01/2023

Listiyo Editörü Kübra Köroğlu Kübra Köroğlu

Hepimiz her yıl yeni hedefler belirleriz, ancak bunlara bağlı kalmak işin zor kısmını oluşturuyor. İşte bu yazımızda yeni hedeflerinize gerçekçi bir gözle bakmanızın ve bağlı kalmanızın yollarını açıklıyoruz!

Bugün Başla!

Yeni yıla nasıl başlarsanız öyle gider! Her yıl yeni hedefler koyarız. Bununla birlikte tecrübelerimiz, yapmak istediğimiz değişiklikleri ve koyduğumuz hedefleri sürekli ertelediğimizi gösteriyor. Alışkanlıklara bağlı kalıyoruz çünkü hayatımızın yoğunluğunda yenilikler için alan yaratmayı unutuyoruz.

Kalıcı değişiklikler için ulaşılabilir hedefler koymak ve adım adım ilerlemek oldukça önemli. Özellikle önceliklendirme yapmak, yeni yılda hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacaktır. Yapılacaklar listenizi daraltın. Başarınızı artırmak için gerçekten neye ihtiyacınız olduğunu ve yapmak istediğinizi dikkatlice düşünün. 

Yapacağınız değişikliklere küçük adımlarla başlamak, ileride daha köklü değişiklere cesaret göstermenize ve bu değişikliklerle hedeflerinize yaklaşmanıza katkıda bulunur. Bu yazımızda, gündelik hayatınızdan başlayarak zamanla ilerletebileceğiniz basit ve etkili değişikler bulabilirsiniz.

Sağlıklı Kahvaltılar Yapın

Yeni yıla, sağlıklı kahvaltılar yapmayı alışkanlık edinerek başlayın. Her öğün önemlidir, ancak kahvaltı, vücudu tüm güne hazırlar ve vücudunuzu besler. Vaktiniz varsa her sabah ailenizle uzun kahvaltılar yapabilirsiniz. Bu toplanma sizi motive edecek ve güne daha pozitif başlamanıza yardımcı olacaktır.

Sabah uykunuzdan fedakarlık edemiyor musunuz? Bu, kahvaltıyı atlamanız için bir bahane değil! Doyurucu ve lezzetli bir smoothie yapmak sadece 5 dakikanızı alacaktır. Hazırlaması hızlı ve kolay olan smoothie’ler, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin bir kahvaltı seçeneğidir.

Odanızı Düzenleyin

Dağınık bir ortamda verimli olmak neredeyse imkansızdır. Daha fazla beklemeyin, yeni yılı kullanmadığınız eşyalara veda etmek için kullanın. Örneğin, 2023’e daha minimalist bir dolapla başlamak size kendinizi çok daha özgür hissettirecektir. Ayrıca geçen yılda yaşanan olumsuz anılarla ilişkilendirdiğiniz eşyalardan da kurtulabilirsiniz. Kullanılabilecek durumdaki parçaları atmak yerine bağışlarsanız, başka birini de mutlu edebilirsiniz.

Bilgisayarınızı Temizleyin 

Masaüstünüz nasıl görünüyor? Okunan e-postalar yığılmış ancak silinmemiş veya arşivlenmemiş mi? Her yıl için ayrı bir klasör oluşturup etiketlemeye çalışın. Bu şekilde buradaki dağınıklığı da önlersiniz ve aradığınızı daha kolay bulursunuz.

Masaüstünüz yeni projeler için temiz bir sayfa olsun!

Not Tutun

Yapılacaklar listenizi kafanızda taşımayın. Bu, dikkatinizi dağıtır ve tıpkı verilerle dolup taşan bir bilgisayar gibi %100 performans gösteremezsiniz. Hem projelerinizi hem de onlarla birlikte gelen bilgileri etkili bir şekilde kaydedebileceğiniz bir ajanda da yaratabilirsiniz. Not tutmak, düşüncelerinizi sürekli olarak bu konular etrafında dönmekten kurtarır ve her şeye düzgün bir bakış açısıyla bakmanızı sağlar.

Geziler Planlayın 

İster yakın bir şehir turu, ister plaj tatili, ister sırt çantanızla doğa yürüyüşleri olsun, yeni yılda ajandanıza kısa geziler eklemelisiniz. Planlama ise her gezinin başlangıç noktasıdır. Gezi organizasyonunda varıştan saatinden konaklamaya, vizeden yanınıza almanız gerekenlere kadar dikkat etmeniz gereken birçok ayrıntıyı göz önüne almalısınız. Bu noktada tüm bunları sizin için halledecek, bütçenize uygun rotalar sunan paket turlar işinizi oldukça kolaylaştırır. 

Yeni yerler görmek, kültürler ve insanlar tanımak size yenileyici deneyimler olacak ve yeni yılda enerjinizi sürekli yüksek tutarak hedefleriniz için gereken gücü sağlayacaktır!

Bir Hayvan Sahiplenin 

Evcil hayvan sahiplenmenin en büyük faydası göreceğiniz koşulsuz sevgi ve sınırsız dostluktur. Ömürlük bir yuva sunmaya karar verdiğiniz dostunuz bunun için size her zaman minnettar olacaktır. Bir hayvan sahiplenmek, bağlılık ve çok fazla sorumluluk gerektirir, ancak şimdiye kadar verdiğiniz en iyi karar olacaktır. Günlük yaşamınızı düzene sokmanın yanı sıra, barınaktan bir hayvan sahiplendiğinizde, sadece bir değil iki hayat kurtarmış olursunuz!  Ama bunlar kimin hayatları? Yeni aile üyeniz ve onun yerini alan, böylece mutlu bir yaşam ve sevgi dolu bir aile için ikinci bir şans elde eden hayvanın hayatı. 

Mutlu bir evcil hayvan, ruh halinizi iyileştirir ve depresyon, yalnızlık, stres ve kaygı bozukluğu dahil olmak üzere birçok sağlık probleminde olumlu etki yaratır. Evcil hayvanınızı okşamak veya tutmak, kan basıncınızı ve stresi azaltır. Bir evcil hayvana sahip olmak, her gün aktif olma fırsatına sahip olacağınız için sadece zihinsel sağlığınıza değil, fiziksel sağlığınıza da fayda sağlar!

 

Editör: Ceren Obolenskiy


Ürün Detayları